13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Sävast AIF - Ohtana/Aapua FF

Sävast - OAFF slutar 1-6 (0-3) på nya Tallvallen i Sävast.

OAFF får en smakstart när Mikael Krekula i den 5:e minuten spelar en fin boll till David Pekkari som från ca 20 meter drar till med vänstern och bollen går över en chanslös målvakt till ledning 0-1. I den 13: e minuten slår Felix Pekkari en lång utspark som studsar in mot Sävast straffområde där Adam Zingmark håller bort försvararen och dundrar upp bollen i nättaket till 0-2. Sju minuter senare är det Martin Krekula som hittar fram med en djupledsboll som Magnus Krekula är först på och sätter 0-3 lågt intill målisens högra stolpe. Resten av halvleken har OAFF full kontroll på händelserna där man har ytterligare en fin chans som målvakten gör en fin räddning på. Vi går till paus med ledning 3-0 i en halvlek där Sävast var pigga inledningsvis men där dom blev straffade av OAFF:s effektivitet. Sista 20 minuterna har OAFF mycket boll men då försvann spetsen i anfallen.

Andra halvlek börjar också bra för OAFF när Magnus Krekula i den 53:e minuten spelar in en boll från kanten till Pär Alapää som prickskjuter in 0-4. Tio minuter senare gör Pär Alapää en fin dribbling förbi två SAIF:are och spelar fram David Pekkari som rullar in 0-5. Två minuter senare slår Magnus Jatko en högerhörna som Rickard Digervall Svarvare störtar fram på och nickar stenhårt bollen upp i nättaket till 0-6. Sävast reducerar några minuter senare till slutresultatet 1-6.

Sett över 90 minuter gör OAFF en bra insats mot ett ungt Sävast som inte räcker till fysiskt. Plussen denna dag går till Mikael Krekula i försvaret som har en känslig vänsterfot och visade bättre huvudspel än tidigare. På mitten plussar vi för Danne Mäki som slet i 90 minuter och var en stor bollvinnare. Framåt var David Pekkari het med två snygga mål. Rickard Digervall Svarvare gjorde ett fint inhopp och ett snyggt nickmål.

Domare Mårten Larsson blåste inte sönder matchen men hade full koll på spelarna.